Wat kan ik doen om de beste creditcard te vinden?

Banken brengen verschillende kosten in rekening voor creditcards. Als u kiest voor de verkeerde provider of een ongepaste kaart, kunt u veel te veel betalen voor de plastic kaart. Dus de jaarlijkse kosten kunnen 0 euro of 100 euro zijn. Zo kun je het beste beginnen met creditcard vergelijken om kosten te besparen

Denk dus goed na over wat u met de creditcard wilt doen en hoe u de kaart gebruikt. Voor consumenten die graag reizen, kunnen de kosten voor betalen en afhalen in een andere valuta dan de euro een grote rol spelen. Aan autoliefhebbers kan een kaart passen die een brandstofkorting oplevert. Als je wil beginnen met snel geld lenen in Nederland ga je natuurlijk ook eerst onderzoek doen voordat je een bedrag gaat lenen van de bank.

Wie krijgt een creditcard?

Of iemand een creditcard krijgt, hangt van verschillende factoren af. Veel banken verwachten dat de financiën van hun klanten stabiel lijken wanneer ze een creditcard aanvragen. Hiervoor kijken ze naar de rating van kredietbeoordelaar Schufa, maar beoordelen ze ook de klanten zelf.

Daarnaast vereisen sommige banken dat klanten regelmatig geld ontvangen. Dus willen ze ervoor zorgen dat klanten hun creditcardschuld kunnen afbetalen.

In veel gevallen speelt leeftijd ook een rol. In de regel geven banken hun creditcards alleen uit aan volwassen klanten.

Als u echter minderjarig bent of moeite heeft met uw kredietwaardigheid, moet u niet wanhopen. Aan de ene kant onthouden sommige banken zich van dergelijke strikte criteria. Aan de andere kant hebben andere banken creditcards in het programma die zijn gericht op minderjarigen of mensen met een slechte kredietwaardigheid.

Hoe vraag ik een creditcard aan?

Het aanvragen van een creditcard is eenvoudig: u vult het aanvraagformulier in; In de meeste gevallen is dit nu online. Stuur vervolgens de documenten naar de bank en bewijs uw identiteit, hetzij via Post-Ident of via Video-Ident. Voor sommige providers ontvangt u alleen de creditcard als u tegelijkertijd een betaalrekening bij de bank opent.

U ontvangt uw creditcard niet onmiddellijk. Het duurt meestal twee tot drie weken voordat de kaart en pincode bij elkaar zijn. Als de kaart nog een betaalrekening heeft, worden de girocard en de pincode voor het account afzonderlijk naar u verzonden.

Goed om te weten: een bank kan uw creditcard annuleren. Bijvoorbeeld omdat het product stopt of omdat het niet langer voldoet aan de criteria van de klant. In de regel geven banken geen reden.