Hoe kun je er voor zorgen dat je internet zo snel mogelijk is?

Een van de belangrijkste factoren is de beschikbare DSL-maximumsnelheid in uw regio.

Vraag daarom aan je provider of je op dit moment de maximale DSL-snelheid hebt. Vaak wordt de verbinding in regio’s verbeterd zonder dat u er automatisch van profiteert. Ook kun je internet vergelijken in Nederland om de beste provider te vinden. Afhankelijk van de provider kunt u upgraden naar een hogere snelheid, gratis of tegen betaling, als dit voor u beschikbaar is. Vaak de moeite waard om te vergelijken met andere aanbieders, omdat de DSL-snelheid tussen de verschillende providers kan variëren. Ook kun je kiezen voor alles in 1 vergelijken om de beste pakketten te kiezen in Nederland.

  • Met de CHIP Speedtest kunt u snel uitvinden welke snelheid u momenteel in het netwerk gebruikt.
  • DSL-snelheid verbeteren

2. Directe verbinding in plaats van DLAN en WLAN

Als u de internettoegang via DLAN of WLAN distribueert in uw appartement, zullen verschillende delen van de DSL-snelheid altijd verloren gaan vanwege verschillende verstorende factoren.
De best mogelijke verbinding is alleen mogelijk als uw internet via de kabel rechtstreeks van de router naar uw pc gaat.

Als u niet zonder WLAN kunt, moet u de apparaten op zijn minst optimaal instellen, zodat het signaal tot een minimum wordt beperkt door muren en andere storende factoren. Hier kunt u lezen hoe u uw router optimaal kunt plaatsen.

3. Controleer de routerprestaties

  • Zorg ervoor dat uw router de huidige hoge snelheid van uw DSL-lijn ondersteunt.
  • Zorg ervoor dat u gecertificeerde routers op een VDSL-lijn gebruikt.
  • Controleer de DSL-router

4. Blokkeer verkeer op de achtergrond

Sommige programma’s zuigen je internetverbinding op de achtergrond op – vaak zonder dat je het actief opmerkt.
Gebruik tools zoals Comodo Internet Security om te achterhalen welke programma’s toegang tot uw lijn hebben. Onnodige hulpmiddelen moeten rechtstreeks van uw computer worden geblokkeerd of verwijderd.

  • Firewall: verkeer blokkeren

5. Optimaliseer de configuratie van de netwerkkaart

Om ervoor te zorgen dat uw DSL-snelheid niet vertraagt, moet u uw netwerkkaart overeenkomstig configureren. Zorg eerst dat u alle stuurprogramma’s correct hebt geïnstalleerd.
Met de gratis SG TCP Optimizer kunt u de configuratie van uw netwerkkaart optimaliseren. Natuurlijk kunt u met deze tool niet meer snelheid krijgen dan technisch mogelijk is.