De opties voor auto lease als particulier

Bij de meeste bedrijven is het leasen van een auto al tijden de normaalste zaak van de wereld en past zo een auto leasen daarom goed bij de activiteiten welke door het bedrijf worden ontplooid. Voor het transporteren van goederen, maar ook om te dienen als representatief vervoer voor werknemers en bezoekers, een leaseauto komt altijd wel aan te pas. Maar ook particulieren kunnen meegenieten van de vele voordelen van een leaseauto en is het van groot belang de vele opties daarbij te bekijken. Een van deze keuzes is bijvoorbeeld private lease.

Veel meer dan private leasen

Deze vorm van leasen is het bekendst omdat er nu eenmaal het meest voor wordt gekozen. Echter zijn er meerdere opties mogelijk, ook binnen private leasen zelf. Denk bijvoorbeeld aan de leaseperiode. Gewoonlijk wordt de lease voor een periode van 3 tot 4 jaren aangegaan en is dat eigenlijk wel een lange periode. Ondertussen blijft het inkomen belast en is bovendien daar ook melding van gemaakt bij de BKR. Het aangaan van een short lease is dus aantrekkelijk voor zij die op zoek zijn naar een auto, maar zich daar ook niet al te lang aan willen verplichten. Gangbaar zijn echter leaseperiodes van gemiddeld 4 jaar. Het is soms ook mogelijk om de lease over te dragen. Ook deze optie is het bekijken waard omdat in het geval van financiele problemen, je op zoek mag naar een partij die de auto graag over wilt nemen.

Wat dacht je van een financial occassion lease?

Deze vorm van auto leasen als particulier, combineert de aankoop van een occassion met een lease. De relatief lagere waarde van de auto zorgt voor een lager leasetarief en is dat aardig te combineren met de aankoop. Gewoonlijk is er bij een een financial lease sprake van een wat hoger tarief omdat er nu eenmaal geen sprake is van een restwaarde en de totale waarde inclusief alle erbij komende kosten en natuurlijk ook de winst van de leasemaatschappij erbij wordt berekend. zo een lease is dus dé manier om aan een eigen auto te komen en kan er altijd uit jonge occassions gekozen worden.

Opties genoeg dus, bij het aangaan van een lease als particulier en is het altijd mogelijk na overleg met de leasemaatschappij een contract te sluiten waarin alle voorwaarden naar jouw wens verwerkt zijn. laat in ieder geval op financieel gebied wel de nodige ruimte vrij, vooral wanneer de lease een paar jaren zal bedragen.